HAKKARİ / DERECİK - Koçyiğit Ortaokulu

Nis

Terapotik Akademi Sayfasının hazırlamış olduğu Aile İçi İletişim Videosu sizler için sayfamızda paylaşılmıştır.

Nis

Altınordu Ram'ın hazırlamış olduğu Otokontrol Anlatım Video sizlerle paylaşılmıştır.

Velilerimiz için Otokontrol Veli Bülteni

Ara

Son yıllarda yaşanan zorlu yaşam olayları(deprem, yangın ve seller, pandemi,..) bizlere Psikolojik Sağlamlık konusunun ne kadar önemli olduğunu bir kere daha hatırlattı. Bu sebeple ülke genelinde Rehberlik genel hedefi olak bu yıl bu konu üzerinde durulacak olup okulumuzda da bu konularda öğrencilerimizle birçok seminer ve pano etkinlikleri gerçekleştirdik. Siz velilerimiz için ise geçen haftalarda zaten okulumuzun resmi instagram sayfası ve Websitesinden e-broşürlerimizi yayınlamıştık. Şimdi ise ORGM'nin hazılamış olduğu Psikolojik Sağlamlık için Sağlıklı Aile videosunu sizler için paylaşıyoruz.

Ara

Hakkari Rehberlik ve Psikolojik Danışma İl Yürütme Komisyonu'nun kararlarından olan "Çocuk İhmal ve İstismarını Önleyici Bilgilendirme Çalışmaları yapılması" kararı gereğince okulumuz PDR Servisi tarafından hazırlanan bilgilendirici içerikler Okul pano ve Web sitemizde yer almaktadır.

Ara

Hakkari Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri İl Yürütme Komisyonu'nun "Çocuk İhmal ve İstismarını Önlemeye Yönelik Bilgilendirme yapılması" kararı doğrultusunda Okul Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi tarafından okulumuzda öncelikle öğrencilerimize pano düzenlenmiştir. Ayrıca velilerimizin faydalanabilmesi amacıyla bilgilendirici içerikler web sitemize yüklenmiştir.

Ekm

29 Ekim 1923 yılında Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti bugün 100 yaşında. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları münasebetiyle okulumuz Türkçe öğretmeni Ceren DUMAN ve değerli öğrencileri tarafından okulumuzda çok güzel bir program hazırlandı. Okulumuzda bugün cumhuriyetimizin 100.yılı coşkuyla kutlandı. Programa katkı sunan tüm değerli öğrencilerimize, Ceren öğretmenimize ve idarecilerimize teşekkür ederiz.

Ekm

2023-2024 Eğitim Öğretim yılında ülkemiz genelinde Rehberlik ve Psikolojik Danışma Yıllık Programı Genel hedefi psikolojik Sağlamlık olarak belirlenmiştir. Bu kapsamda ailelerimizin de bu konuda bilgi sahibi olması ve konu hakkında farkındalık geliştirmesi amaçlanmaktadır. Bu amaçla Özel Eğitim ve Rehberlik Genel Müdürlüğünün hazırlamış olduğu e-broşür velilerimiz ve öğrencilerimizin erişimine sunulmuştur.

Eyl

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Mesleki Çalışma Seminer Haftasında Okul Psikolojik danışmanımız tarafından Eğitim Ortamlarında Dijitalleşmenin Psikolojik ve Sosyolojik Etkileri adlı seminer tüm öğretmenlerimize gerçekleştirildi.

Eyl

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılına Hazırlık ve Seminer haftamızda okulumuza yeni gelen öğretmen arkadaşlarımızla tanışmak, olumlu okul iklimi oluşturmak, idare ve öğretmenler arası işbirliğini güçlendirmek amacıyla kahvaltı etkinliği düzenlenmiştir. Koçyiğit İlköğretim Okulu İlk ve Ortaokul kademeleri olmak üzere tüm öğretmen arkadaşlarımız etkinliğe katılım göstermiştir. Varlığı ve emekleriyle etkinliğe katkı sunan tüm değerli öğretmen arkadaşlarımıza ve ayrıca bu etkinliği düzenleyen idarezilerimize teşekkür ederiz.

Nis

PDR Yıllık Programı kapsamında işlenen hedefler, pano çalışmalarıyla desteklenerek öğrencilerin bu konular hakkındaki farkındalık düzeylerinin arttırılması hedeflenmektedir.

Nis

Okulumuz Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Servisinin Mart 2022 tarihinden bu yana sürdürmekte olduğu LGS Ders Çalışma Takip Sistemidir. Bu sistemle 8.sınıf sınav öğrencilerimizin günlük olarak çalışma takibi yapılarak her haftanın en iyi çalışan üç öğrencisi arasından birinci belirlenerek ödüllendirilmektedir. Katılım gönüllü olup öğrencilerimizin bu çalışmayla daha motive şekilde sınava hazırlanması sağlanmaya çalışılmaktadır.